U sklopu Erasmus plus projekta Groundwaters: Learn to Preserve our European Underground Environment profesorice Gimnazije Metković Branka Vladimir i Ivana Menalo su sudjelovale proteklog tjedna u mobilnosti za profesore u organizaciji francuske međunarodne škole Lycee Internationale de Valbonne u blizini grada Nice na Azurnoj obali.

Uz Gimnaziju, sudionici su bili i iz slovačke škole Sukromna stredna odborna skola Giraltovce, talijanske škole Liceo Archimede iz Acirealea i francuske škole Pierre de Coubertin iz mjesta Le Luc.

U skladu s temom Bioraznolikost u krškom krajoliku profesori su, uz predavanja i radionice i uz pratnju speleologa posjetili krške špilje u okolici mjesta Valbonne, vršili mjerenja vode, proučavali geomorfološka obilježja krškog krajolika te posjetili grad Nicu.

Predstavljeno je i inovativno podučavanje o podzemnom krajoliku koristeći virtualne 3D šetnje, i planirane su mobilnosti za učenike u ovom projektu, od kojih će prva biti u Gimnaziji Metković. Projekt je usmjeren na očuvanje okoliša, posebno podzemnih voda, i na podizanje svijesti o njihovom presudnom značaju na život ljudi i biološku raznolikost.