Danas, 8. veljače održana je ekološka akcija prikupljanja otpada, posebno plastičnih boca uz vodotoke rijeke Neretve na području Kule Norinske i okolnih prostora u delti Neretve u organizaciji Ekološko-roniteljskog kluba Malo more.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Projektna aktivnost održana je u sklopu projekta Aktivno i poduzetno zaštitimo okoliš od plastike, financiranog od Ministarstva znanosti i obrazovanja, sastavni je dio partnerstva sa Osnovnom školom Kula Norinska, Zajednicom tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i općinom Kula Norinska.

Osim samog prikupljanja otpada, bilo je bitno identificirati lokacije i izvore nastanka plastičnog otpada, te lokacije nakupljenog otpada u okolišu.

Učenici i ostali sudionici (volonteri partnerskih organizacija) su sudjelovali na edukativnim radionicama vezanim za razvijanje dobrih navika razvrstavanja otpada te odgovornog postupanja sa otpadom, te su također sudjelovali u pripremnim radionicama poticanja kreativnosti, stvaralaštva i poduzetničkog duha uz realizaciju svojih ideja kroz uslugu 3D printera uz stručno vodstvo edukatora iz Zajednice tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije (3D modeliranje u CAD programima).

Cilj projekta je provedba edukativnih radionica i čišćenja ciljanog područja od plastičnog i drugog otpada na području delte Neretve na način povećanja svijesti lokalnog stanovništva, posebno mladih o važnosti očuvanja i zaštite prirode i okoliša, postojeće bioraznolikosti i održivom korištenju prirodnih resursa koji imaju iznimnu osjetljivost na razne oblike ugroze i onečišćenja, izvijestili su iz ERK Malo more.

OGLAS