Ovaj vikend, od 10. do 12. svibnja, u dolini Neretve održava se 2. izdanje Croatia Birdwatching Festivala, u organizaciji DMC Neretva Autentica i Udruge Gregula.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Nositelj projekta je TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA METKOVIĆA, a partneri su GRAD METKOVIĆ, TURISTIČKA ZAJEDNICA DUBROVAČKO-NERETVANSKE ŽUPANIJE I HRVATSKA TURISTIČKA ZAJEDNICA.
Ovaj pilot projekt povezivanja turizma i promatranja ptica u dolini Neretve započet je prošle godine, a cilj organizatora jest kroz ovaj festival spojiti ornitologe, turističke vodiče, odnosno agencije i ljubitelje ptica i prirode kako bi mogli razviti turizam koji se bazira na promatranju ptica.

Sudionicima festivala organizatori su pripremili mnogo terenskog promatranja ptica, uživanja u prirodi i tradicionalnoj domaćoj hrani. Osim toga očekuju ih i zanimljiva predavanja koja će pokazati povezanost ornitologije i turizma, te se osvrnuti na sve popularnije outdoor aktivnosti.

Gostujući predavači su:

ANA TUTAVAC, stručna savjetnica za zaštitu i očuvanje (Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode DNŽ):

BOLESLAW SLOCINSKI, Udruga BIOM
JOSIP VEKIĆ, voditelj Službe zaštite Parka prirode Hutovo blato
JELENA GUDURAŠ, Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije
ROBERT CRNKOVIĆ, ornitolog i birdwatching vodič
LEANDER KHIL,  ornitolog, konzervatorski biolog, fotograf, auto
NIKOLA MENALO, ornitolog
ANTONIA VILJAC, vlasnica  agencije za aktivni turizam, Šibenik Outdoor Adventure
DORIS BANIĆ, Javna ustanova “Nacionalni park Krka”
DALIA MATIJEVIĆ, stručna voditeljica Javne ustanove „Park prirode Žumberak – samoborsko gorje

U ovogodišnje izdanje festivala uključeni su hotel Narona, Gradsko kulturno središte Metković, Arheološki muzej Narona, Prirodoslovni muzej Metković, Agro Etno Park, Deak Wines Rest Stop i Park prirode Hutovo blato.

OGLAS