Velike količine oborina koje su pale na području istočne Hercegovine probudile su izvore uz rub doline Neretve, od Metkovića do jezera Kuti.

Županijska cesta prema Zažablju na predjelu Pologoša (Bijeli Vir) je pod vodom i vozi se na vlastitu odgovornost. Na predjelu Izvori voda je blizu vrha nasipa. Vodostaj kod crpne stanice Veraje (Koševo) je u naglom porastu već dva dana (3. 11. je bio oko 50 cm) i danas u 14 sati je iznosio 250 cm.

Razina mora kod brane na ušću Male Neretve je od jutros u padu i u 13 sati je iznosila 75 cm (jutros u 6 sati je bila 114 cm). Upravo razina mora diktira brzinu otjecanja vode iz lateralnog kanal koji počinje u Metkoviću i završava u Maloj Neretvi kod Opuzena i koji je u ovom trenutku poprilično opterećen visokim vodostajem.

Vodostaj uzvodno od Metkovića je od jučer visok, ali je trenutno u opadanju jer se voda kontrolirano ispušta na branama pa kroz Metković prolazi u tzv. vodenim valovima.

Večeras će na Jerkovcu početi s radom pumpe koje kontroliraju razinu vode u branjenom području na desnoj strani Metkovića.