Neretvanski brudet od jegulje i žaba, raštika s jeguljom, rižot od žaba, pohane žabe, slastice, vina, aperitivi – sve se to danas moglo kušati u parku ispred Srednje škole Metković u sklopu Dana jegulje u Neretvi.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Metkovski srednjoškolci, smjer kuhari i konobari, ova su tradicionalna jela pripremili sa svojim mentorima: Radom Nikoletićem, Vedranom Perićem, Mijom Ćelićem i Danom Paponjom.

Ovo je jedno tradicionalno jelo u našem kraju i drago nam je da ga možemo prezentirati u najboljem svijetlu s našim učenicima i mentorima i  nadam se da ćemo tako nastaviti i sljedeće godine. Uz bijela i crna vina te aperitive, uspjeli smo pripremiti po trideset kilograma jegulje i žaba na visokom nivou jer došli su nam razni predstavnici hostelskih kuća. Ovo je jedna lijepa priča naših učenika i naše škole, rekao nam je Rade Nikoletić.

Manifestaciju, kojoj je cilj je promovirati jegulju kao posebnu deliciju neretvanskoga kraja i Neretvu kao kulturno i gastronomsko dobro, posjetio je i gradonačelnik Dalibor Milan sa suradnicima.

Dani jegulje u Neretvi se održavaju u sklopu Regionalnog centra kompetentnosti Dubrovnik.

OGLAS