U sklopu Dana oca Ante Gabrića koji se tijekom ovoga tjedna održavaju u Metkoviću, u OŠ Stjepana Radića je večeras bio prigodni program s kvizom znanja Koliko poznaješ o. Antu? koji je posebno razveselio naše učenike.

Program kojega su osmislili vjeroučitelji (Mirela Raguž, Ivanka Šešelj, č. Mila Deak, Elena Jelčić Sulič i Krešimir Jurić) počeo je pozdravnim obraćanjem ravnateljice Božene Nikoletić i svima znanom pjesmom Od Neretve do Bengala u izvedbi školskog zbora. Potom su učenice Leona Medak i Lana Angelina Mišetić pročitale inspirativni tekst Priča jedne svijeće (A. L. Balling).

Svakako najiščekivaniji dio večeri bio je kviz znanja o ocu Anti u kojem je sudjelovalo 45 učenika podijeljenih u 15 skupina. U napetoj igri kroz 25 pitanja do pobjede je došla ekipa Djeca Indije (Borna Brečić, Josip Volarević i Frane Vugdjelija) za koju je ukusnu nagradu osigurao Restoran Kužina. Drugoplasirana ekipa je Mi (Leona Medak, Hanna Rodin i Nika Pažin) za koju je nagradila Pizzeria Milano. Nagrade za treće i četvrto mjesto osiguralo je Kino Pobjeda, a osvojili su ih ekipe Janjevci (Lovre Galov, Ivan Popović i Tomislav Radić) i Girđa Korači (Markus Begić, Petra Veraja i Šime Tolj).

PROGRAM ovogodišnjih Dana o. Ante Gabrića možete pročitati OVDJE.