Ena Nižić osvojila je prvu nagradu publike izvedbom pjesme Smokvice, a Lea Čotić s pjesmom Zaljuljali smo svijet stručnoga ocjenjivačkoga suda na prvom Dječjemu Glasu Neretve koji je sinoć održan na Ljetnoj sceni GKS-a Metković. Drugu nagradu publike osvojila je Ana Ilić, a treću Cvita Vekić.

Na Dječjem Glasu Neretve nastupilo je 15 izvođača, a otvorila ga je ravnateljica Ustanove za kulturu i sport Metković Zrinka Mijoč.

Glazbeni dio večeri otvorio je Roko Ilić s pjesmom ‘Dajem ti rič’, a poslije njega je nastupala Ana Ilić s pjesmom ‘Sve dok sanjaš’. Ana Žilić se potom predstavila s pjesmom ‘Nek’ svud ljubav sja’, Ena Nižić je izvela pjesmu ‘Smokvica’, Marija Vučković pjesmu ‘Viski’, a Nikolina Vučković ‘Hajde da ludujemo’. Mara Murtezani otpjevala je ‘I wanna dance with somebody’, Matea Gutić ‘Kokolo’, Mila Vekić ‘Ako te pitaju’, a Zlata Vekić ‘Cesaricu’. Sara Leženić otpjevala je pjesmu ‘Lopove’, Mia Bebić ‘Sve bi seke ljubile mornare’, Ela Bezer ‘Uzbunu’, a Cvita Vekić pjesmu ‘Život nije siv’. Glazbeni dio zatvorila je Lea Čotić s pjesmom ‘Zaljuljali smo svijet’.

Dječji festival je organizirala Ustanova za kulturu i sport Metković pod pokroviteljstvom Grada Metkovića. Voditelji programa bili su Melani Primorac i Ivan Šutalo.

Foto: metkovic.hr