VK Neretvanski gusar je osvojio šest medalja na Prvenstvu Hrvatske u veslanju koji se ovoga vikenda održao na zagrebačkom Jarunu, a uz to mlađi kadeti (kadeti B) su postali ukupni pobjednici Prvenstva u svojoj kategoriji što je povijesni uspjeh Kluba.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Večeras su naši veslači stigli u Metković. Kod Veslačkoga doma na Unki su ih dočekali roditelji i članovi kluba koji su im priredili doček s domjenkom.

Osvajači medalja!

U kategoriji kadetkinja, četverac s kormilarom, Andrea BunozaLara VolarevićLana BajoLaura Mijić i Anja Pokrajac (kormilar) su osvojile prvo mjesto, a u kategoriji stariji kadeti, skif, stazu dugu 500 metara je najbrže izveslao Roko Mijić (2:01,89).

Za pola sekunde je zlato izmaklo Reini Bebić, ona je bila srebrena u kategoriji kadetkinja – skif, brža od nje je bila Nika Cetina (VK Glagoljaš) i to za 47 stotinki.

Srebrene su i kadetkinje Maris Gluščević i Ema Bebić u dvojcu, od njih su za 3,46 sekundi bile brže cure iz VK Arupinum.

Nikola Mijić je u skifu osvojio broncu na 1000m.

Nataša Šustić je u skifu (laka seniorka) jučer prošla eliminacijsku utrku te je danas u finalnoj utrci osvojila 3. mjesto.

OGLAS