Ovo župno hodočašće bilo je intenzivan duhovni događaj za sve sudionike. Prvi dan smo posjetili Krašić, malo pitoreskno mjesto koje je poznato kao rodnom mjestu kardinala Alojzija Stepinca. Tijekom posjeta, imali smo priliku upoznati se s njegovim životom, radom i nasljeđem koje je ostavio u hrvatskoj i međunarodnoj katoličkoj crkvi. Posjetili smo župnu crkvu te župni dvor gdje je blaženi Alojzije proveo svoje posljednje godine te je tu i preminuo.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Nakon toga, nastavili smo put prema Oroslavju, gdje smo se smjestili u hotelu Zagi i imali priliku odmoriti se i pripremiti za sljedeći dan.

Drugi dan započeli smo rano, nakon doručka. Krenuli smo prema Mariji Bistrici, najvećem marijanskom svetištu u Hrvatskoj. Tijekom posjeta, imali smo priliku sudjelovati u pobožnosti Križnog puta te posjetiti crkvu svetog Petra i Pavla i upoznati se s poviješću i značajem ovog svetišta.

Sudjelovali smo na svetoj misi, te imali prigodu za svetu ispovijed
Nakon toga smo imali slobodno vrijeme za ručak, osobnu molitvu te kupnju nabožnih predmeta.

Nakon Marije Bistrice, uputili smo se prema Karlovcu, gdje smo posjetili nacionalno svetište svetog Josipa, koje je jedno od najznačajnijih svetišta u Hrvatskoj posvećenih svetom Josipu. Tijekom posjeta, župnik nam je progovorio o samome svetištu te posvjedočio o brojnim ozdravljenjima ljudi koji su se utjecali svetom Josipu. Nakon toga smo također imali vremena za osobnu molitvu, posjet suvernirnici, te smo se nakon toga uputili u Metković.

Sve ove crkve i svetišta bila su prekrasna mjesta za molitvu, meditaciju i razmišljanje o našoj vjeri. Tijekom cijelog putovanja, župnik don Davor i njegov kolega don Nikola bili su uz nas, brinuli se o svima i bili nam podrška u svim našim duhovnim potrebama. Cijelo hodočašće bilo je ispunjeno značenjem i dubokim duhovnim iskustvom, a svi sudionici su se vratili kući s osjećajem zahvalnosti i nadahnuća.

Piše: Božo Šiljeg / Foto: Luka Marević

OGLAS