Svečanom sjednicom koja se održala večeras u Galeriji GKS-a Karate klub Metković je obilježio 20 godina uspješnoga djelovanja.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Predsjednik kluba Kristijan Krstičević je nakon uvodnog pozdrava ukratko podsjetio na najvažnije trenutke i uspjehe Kluba, a potom je tajnik Kluba i član Upravnog odbora Hrvatskog karate saveza Denis Žderić iznio plan rada za sljedeće četverogodišnje razdoblje, naglasivši ponovno organiziranje značajnih karate natjecanja u Metkoviću.

Uslijedila je dodjela priznanja, i to:

  • osnivačima i trenerima – Denisu Žderiću,  Zlatku Pavloviću,  Dariju Bukviću,  Anti Ćeliću,  Mislavu i Stjepanu Jozepoviću
  • trenerima koji su sudjelovali i sudjeluju u radu kluba – Miji Volareviću,  Antoniju Ujduru,  Dinu Žderiću i  Matei Kostreš
  • osobama koje su ostavile neizbrisiv trag u radu kluba – Kristijanu Krstičeviću, Daliboru Milanu, Anti Zovki, Mladenu Jakiću i Jerki Srzentiću
  • plaketa zlatnim sponzorima – Gradu Metkoviću, Športskoj zajednici Grada Metkovića i Draganu Mijoču
  • zahvalnice ostalim sponzorima –  pekarni Klas, tvrtkama Elmet i Profili.hr, frizerskom salonu Nela art hair, tvrtkama CMC Group d.o.o. i  Sedra Consulting d.o.o., Tomislavu Jakiću, Matku Jerkoviću i Josipu Matiću
  • medijskim pokroviteljima: portalima LIKEmetkovic.hr, Metkovic News, Metkovic.hr i Metkovic Net te radiju Delta.

Nakon sjednice uslijedio je prigodni domjenak za sve uzvanike i članove Kluba.

Govor predsjednika Kristijana Krstičevića na svečanoj sjednici KK Metković:

Karate klub Metković osnovan je 13 travnja 2002 na inicijativu Denisa Žderića, s kojim su zajedno u svemu sudjelovali  osnivači Zlatko Pavlović, Dario Bukvić, Ante Ćelić, Mislav Jozepović i Stjepan Jozepović. Karate klub Metković je jedan od sljedbenika nekadašnjeg KK.Razvitak, koji je osnovan početkom osamdesetih godina te djelovao sve do početka Domovinskog rata, kada većina njegovih članova odlaze na branik Domovine.

Kroz karate školu KK Metković prošlo je blizu 1000 djece, a klub godišnje u prosjeku nastupi na 22 natjecanja. Osvojeno je preko tisuću medalja na međunarodnim, državnim, regionalnim, županijskim natjecanjima i međunarodnim klupskim turnirima u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Slovačkoj, Rumunjskoj, Srbiji i Crnoj Gori.

Najvrijednije su rezultati 4 medalje za mlađu reprezentaciju Hrvatske na Balkanskim prvenstvima na kojim sudjeluje 13 država i 38 državnih medalja (od najmlađih uzrasta do seniorske medalje u U21 kategoriji), među kojima i tri zlata – tri prvaka Hrvatske.

Od 2008. nema godine a da klub nije osvojio državnu medalju. Danas osvojiti državnu medalju u karateu nije lako, dovoljno je istaknuti podatak da je na zadnjem Prvenstvu Hrvatske sudjelovalo u mlađim uzrastima 719, a u uzrastima od kadeta do U21 456 natjecatelja. Od 176 klubova u HKS-u preko 70 klubova se natječe na državnim prvenstvima najvišeg ranga.

Klub nakon mnogobrojnih preseljenja, sad već duže vrijeme ima prostorije koje sam koristi, uređene su sa svom potrebnom opremom za karate, te vlastitom teretanom. Ovo ne bi bilo moguće realizirati bez pomoći Grada Metkovića, na čemu im Klub zahvaljuje.

Danas Klub ima pet trenera, od čega jednog kineiziologa, našu profesoricu tjelesnog odgoja, te tri trenera s diplomama trenera karatea sa Olimpijske akademije i Kineziološkog fakulteta u Splitu. Trenutno još jedan član studira kineziologiju i bit će Klubu na raspolaganju, a sada je trenutno i pomoćni državni karate sudac.

Klub se ponosi i svojom sportskom politikom u Hrvatskom karate savezu, jer članovi kluba trenutno obnašaju funkcije tajnika i člana upravnog odbora Županijskog karate saveza, a najveći uspjeh njihove sportske politike je taj, da je jedan njihov član trenutno  član najvišeg upravnog tijela saveza, kao predstavnik regije Dalmacija, u Upravnom odboru Hrvatskog karate saveza.

Klub je bio aktivan i na stvaranju sudačkog kadra, te je iznjedrio šest karate sudaca, od kojih je jedan u jednom mandatu bio i Predsjednik sudačke komisije regije Dalmacije.

Posebno smo ponosni na organiziranje karate natjecanja u našem gradu, kroz dva natjecanja Dalmatinske lige, jedno Prvenstvo Dalmacije i četiri međunarodna klupska turnira (Metković Open i Neretva Open gdje su na zadnjem turniru održanom 2010. nastupila 32 kluba s 457 natjecatelja).

Klub u budućnosti ima cilj obnoviti svoje međunarodno klupsko natjecanje i u dogledno vrijeme biti domaćin i Prvenstva Hrvatske.

OGLAS