Najmlađi glumci Metkovskog amaterskog kazališta večeras su u GKS-u premijerno izveli predstavu Majčino srce prema tekstu nepoznatog autora kojega je objavio Ivan Zirdum.

Radnja je smještena u božićno vrijeme u kojem djevojčica Biserka (Kjara Kežić) otkriva svoju pravu majku Oliviju (Ana Jerković) koja ju je ostavila u spletu nesretnih okolnosti. Za nju se brinula stroga, bogata, baka barunica (Lucija Vidović) a odgajala ju je guvernanta Madmoiselle-Gospođica (Natali Talajić). Tu su još bile Štefa-Freulin (Iva Jakić), švelja Jelka (Veronika Brečić), sobarica Bara (Eva Marija Petrov), starica Stana (Nika Kozina). Biserka je dječji svijet otkrivala u društvu siromašne djece (Erika Malezija, Sara Ćerlek, Anja Žderić, Lana Bajo i Andrija Petrov) ali joj ništa nije moglo nadomjestiti majčinu ljubav. Njezina majka se odlučila vratiti, i to u liku nove guvernante, i tu počinje zaplet…

Redateljica predstave je Željka Bulić – Petrović. Scenografiju je osmislio Vlatko Bošković, za ton i rasvjetu bili su zaduženi Miljenko Družijanić i Neven Kežić, a šaptačica je bila Nikol Komazin. Nakon premijere, u galeriji je bio priređen prigodni domjenak za glumačku ekipu i publiku.

Interes publike za večerašnju premijeru je bio poprilično velik, a sljedeća izvedba bit će 19. prosinca u 19 sati u GKS-u.