Blagdan Gospe od Zdravlja u dolini Neretve se slavi na više mjesta: Vlaka (Slivno), Borovci, Desne, Vidonje, Staševica, Metković…

Zaštitnicu župe Gospu od Zdravlja proslavili su jučer vjernici župe Slivno Ravno – Vlaka. Hodočasničku u 10 sati predvodio je župnik don Mario Mihanović, a središnju kojoj prethodi jedinstvena, tradicionalna procesija lađama po Maloj Neretvi s Gospinim kipom uz molitve, marijanske pjesme i pratnju limene glazbe iz Opuzena predvodio je don Ivan Terze, SDB, župnik župe Pomoćnice kršćana Split (Kman).

U crkvici Gospe od Zdravlja u Borovcima misna slavlja predvodio je don Dino Prkut, župni vikar župe sv. Nikole. Središnjoj misi prethodila je procesija sa Gospinim kipom. U župnoj crkvi svetog Nikole biskupa u Metkoviću večernju misu predvodio je župnik i neretvanski dekan don Davor Bilandžić.

Nakon večernje mise u Borovcima održan je koncert na kojem su nastupile neizostavne Borovčanke, ženska klapa Arija iz Opuzena, Selma Oršulić, Marija Maja Jerković, voditelj komune u Borovcima Igor Ivanković i Branko Medak.