Na Trgu kralja Tomislava prije sat vremena završila je manifestacija U susret slatkom Božiću kojega su organizirali Srednja škola Metković, Turistička zajednica grada Metkovića i Ustanova za kulturu i sport Metković.

U prigodnom, Božićem nadahnutom programu, nastupili su djeca iz Dječjeg vrtića Metković, OŠ Stjepana Radića, OŠ Don Mihovila Pavlinovića, OŠ Kula Norinska, SŠ Metković, KUD Metković, VIS Viatores, klapa Metkovke, Marija Previšić i Iva Goluža. Program su vodili Ena Vidović i Nikola Batinović.

Učenici Srednje škole su pripremali kolačime i slastice koje su nekada naše bake pripremale za Božić,a oni koje je zanimalo kako se to priprema mogli su uzeti i recepte. Uz nezaobilazne fritule, bilo je kuhanoga vina i čaja.

Manifestacija je bila i humanitarnog karaktera jer je sav prihod od prodanih kolačaslasticaukrasa za bor i ostalog što naprave i pripreme učenicite njihovi profesori iz Srednje škole Metković ići za Udrugu mladih oAnte Gabrića.

U sajamskom dijelu programa svoje proizvode i rukotvorine izlagali su Udruga o. Ante Gaberić, Ivan Volarević, Branka Pratežina, polaznici edukacije za voditelja agroturističkog gospodarstva koju provodi Učilište Žižić, Marin Krstičević i UOSI Prijatelj.