Po deveti put Zaklada Neretvansko srce organizirala je prošle subote humanitarnu likovnu koloniju posvećena preminulom profesoru Tomislavu Zubčiću Zupi, koji je bio veliki dobročinitelj Zaklade i UOSI Prijatelj.

Program je počeo odlaskom umjetnika i članova Udruge na grob pok. Zupe gdje su položili cvijeće i zapalili svijeće. Nakon toga su se uputili u Badžulu na izletište Restorana Adria gdje im je organizirana vožnja lađom i zajednički ručak.

– Zahvaljujemo svim sudionicima i volonterima Zaklade ‘Neretvansko srce’ koji svake godine nesebično ulažu i pomažu rad Zaklade, i to ne samo kada je likovna kolonija već i tijekom cijele godine. Sva prikupljena sredstva od prodaje doniranih slika biti će, kao i uvijek, uložena u humanitarne svrhe za najpotrebitije s područja doline Neretve, poručuju organizatori likovne kolonije.

Umjetnine, donirane od strane umjetnika, mogu se pogledati u prostorijama UOSI Prijatelj, a kupnjim istih pomaže se rad i djelatnost Zaklade koja pomaže ljudima u potrebi.

Likovna kolonija je održana pod pokroviteljstvom Grada Metkovića.

Foto: UOSI Prijatelj