Obistinila su se jučerašnja meterološka upozorenja na obilnu kišu i olujno jugo na prostoru Dalmacije.

Metković je olujno nevrijeme zahvatilo malo prije podne kada se zaljuljala skela na gradilištu zgrade u Poduhu, pored osnovne škole. Policija je prolaz zatvorila za vozila i pješake, a djeca u školu uzlaze na glavni, prednji ulaz. Tom prilikom je dio ciglenog zida s drugoga kata pao u dvorište Poduha, nasreću, nitko nije ozljeđen. Neslužbeno doznajemo da je jedno auto oštećeno.

Drugdje po gradu uglavnom su stradala stabla. Tako je u dvorištu Srednje škole vjetar jedno stablo iščupao, a drugo polomio. Na ulazu u Sportsku ulicu stradali su mlada stabla kostela.

Što zbog zemlje natopljene kišom, što zbog olujna juga, nakrivila se i vrba pored ulaza u Središnji dječji vrtić. Vatrogasci su bili primorani osigurati ovo mjesto i zatvoriti prolaz za promet i pješake.

Velike količine kiše koje padaju u slivu Neretve vjerojatno će podići nivo rijeke, ali to ne bi trebalo biti razlogom za uzbunu jer je trenutni vodostaj kod Metkovića ispod dva metra.

DHMZ je izdao upozorenje i za sutra za područje Dalmacije, i to crveno za olujno jugo i žuto za oborine za područje srednje i južne Dalmacije. Noćas bi trebalo biti manje oborina, ali jugo će i dalje biti vrlo jako. Sutra će vrijeme biti slično današnjem.