Izložba nakita i skulptura od recikliranog stakla Pazi staklo / Fragile umjetnice Antonije Gospić otvorena je danas u Prirodoslovnom muzeju Metković.

Kako reče sama autorica, od običnog otpadnog stakla koja susrećemo svakodnevno i svugdje nastala su umjetnička djela. Ovaj ciklus staklenog nakita i skulptura izrađenih puhanjem stakla na plameniku i tehnikom staklene fuzije umjetnica temelji na ideji samoodrživosti i recikliranja ne oslanjajući se na izvornu namjenu predmeta.

Uz autoricu o izložbi je govorila ravnateljica Prirodoslovnog muzeja Metković Ivana Baće napomenuvši da se ona ostvaruje u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana muzeja s temom Moć muzeja (The Power of Museums).

Autoričini radovi u staklu su višestruko nagrađivani na županijskoj i državnoj razini. Uz nekoliko priznanja na Festivalima suvenira Zadarske županije, nagrađena je zlatnom medaljom na međunarodnom sajmu inovacija ARCA 2012, priznanjem Plavi cvijet Hrvatske turističke zajednice za najbolji suvenir primorske Hrvatske 2012. godine, te priznanjem Nasmiješeno sunce, za najbolji suvenir grada Zadra za 2012. godinu. Posebna čast bila je izraditi staklenu ogrlicu za švedsku kraljicu Silviju koja je, sa suprugom kraljem Carlom Gustafom, u travnju 2013. posjetila Zadar i Muzej antičkog stakla.