Izložba slika Vizure života otvorena je večeras u Galeriji GKS-a. Trideset djela nastalih u kombiniranoj tehnici izložile su Dubravka Šešelj, Nediljka Penović i Stela Dumančić Čuturić.

O slikaricama i njihovim djelima su govorile Blaga Petreski i Dubravka Šešelj. Otvorenje je pjesmom obogatila ženska klapa Kolajna iz Komina, a sve prisutne je u ime Ustanove za kulturu i sport pozdravila ravnateljica Zrinka Mijoč. Izložba će biti otvorena do 18. svibnja.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Dubravka Šešelj u slikarskoj interpretaciji predstavlja nam se urbanim motivima. Umjetnica se tijekom čitava stvaralačkog rada posvetila otkrivanju skrivenih lica motiva metkovskih skalinada. Slikajući ih, služi se snažnim kontrastima blizine prednjeg plana i udaljenih dijelova prikazanog motiva. Također, prikaz cjelokupnoga gradskog života ukazuje na doživljaj s karakteristikama prepoznatljivog i apstraktnog, a bojom i teksturom stvara fascinantan i autentičan slikarski izričaj.

Nediljka Penović primjenjuje različite slikarske postupke s naglaskom na koloritu. U tematici polazi od transformacija pejzažnih motiva  s detaljima starih kuća, močvara, ptica, bova koje se ljuljuškaju. Voda može simbolizirati meditativno putovanje i širenje horizonta.

Pejzažno slikarstvo Stele Čuturić obiluje motivima masline. Poput velikih slikara, umjetnica zbog njezine višeznačne i jake simbolike svoje ideje povezuje sa čovjekom, životom, prirodom, pa tako one predstavljaju metaforu za mudrost, dostojanstvo i snagu, napisala je u predgovoru prof. Blaga Petreski.

OGLAS