Danas na igralištu Iza Vage održale su se selekcijske utakmice u organizaciji nogometnih akademija HNK Hajduk i NK Neretva koje zastupanju Mate Radić i Ivan Matić.

Pred budnim okom Hajdukovih skauta nastupila su djeca iz petnaestak klubova od Konjica i Stoca do Metkovića i Neuma, i to u tri kategorije od 10 do 16 godina. Ekipe su vodili treneri iz Neretvine akademije.

Sukladno nedavno potpisanom sporazumu o suradnji dvaju klubova, ovakve utakmice bi trebala biti praksa i do kraja godine će ih biti još nekoliko. Hajduk želi da Neretva, koja ima dugu tradiciju i iz koje su potekli mnogi igrači koji su nastupali za Hajduk poput Štimca i Srne, bude središte izvrsnosti u ovom kraju. Dakle, na ovakvim utakmicama bi se trebali otkrivati novi talenti od koji će imati priliku nastupati u Hajdukovim višim uzrastima. Suradnja Hajduka i Neretve se očituje i u usklađenosti programa treniranja, obje akademije rade po istom programu. Želim naglasiti, da je Hajduk uvijek bio prisutan na ovim prostorima i da će tako biti i ubuduće, izjavio je Mate Radić, trener u Hajdukovoj nogometnoj akademiji.