Ispred crkve Gospe Karmelske na Bagaloviću pred velikim brojem mještana je predstavljena knjiga Župa Bagalović u srcu Neretvanske krajine autora Marije (Maje) Jerković i don Augustina Radovića.

Nakon uvodnog pozdrava župnika don Damira Bistrića o sadržaju knjige su govorili njezini recenzenti, svi redom su naglasili duhovno bogatstvo crkvene pučke baštine Župa Bagalović koja je formirala kulturu i vjeru puka i ujedno bila njegov vjerski izričaj.

Knjiga se sastoji o deset poglavlja. Dr. sc. Mladenko Domazet je ukratko predstavio povijesni knjige Župa koji je napisao don Augustin Radović, bivši župnik Bagalovića, i koji je u svom obraćanju napomenuo da su mu, osim uvida u arhivsku građu, od velike koristi bili ljudi koji su prije njega obrađivali neretvanske župe, osobito don Radovan Jerković.

Mr. art. Katje Šarac Krolo i dr. sc. Marina Bazina su osvrnule na bogatstvo pučkoga crkvenog pjevanja u Župi Bagalović koje je obradila Marija (Maja) Jerković, kao značajan doprinos su istakle zvučni zapis i transkripciju kojim će se sačuvati izvornost.

Knjiga je opremljena većim brojem kopija arhivskih dokumenata i fotografija koje će zasigurno protokom vremena postajati sve zanimljivije čitateljima.

Na kraju su se publici obratili sami autori, zahvalivši se svima koji su doprinijeli da ova prva knjiga o Župi Bagalović ugleda svjetlo dana. U glazbenom dijelu programa je nastupio Župni zbor Gospe Karmelske.