Nakon Metkovića izložba likovnih radova Jure Talajića pod nazivom Vedrina Mediterana otvorena je danas, 15. rujna u Galeriji Matice hrvatske u Zagrebu.

Na otvorenju su uz samog autora govorili likovna kritičarka, povjesničarka umjetnosti i kustosica Andrea Batinić Ivanković, u ime voditelja Galerije Jelena Gazivoda i predsjednik Matice Miro Gavran kojemu je autor poklonio sliku Lancarice.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Na kraju je bio upriličen prigodni domjenak za sve posjetitelje među kojima je bio i Mate Granić, Jurin dugogodišnji prijatelj i liječnik, te zagrebački Neretvani i Neretvanke a neki među njima su se susreli nakon više godina. Tako da se otvorenje pretvorilo u ugodno druženje zemljaka s juga domovine.

Izložba će biti otvorena do 18. rujna do kada se održava Matičin 1. festival knjige koji je otvoren danas u čijem bogatom programu će biti predstavljanja knjiga, koncerti i Jurina izložba koju će moći vidjeti velik broj ljudi na ovom reprezentativnom mjestu hrvatske kulture. Suorganizator izložbe je Građanska udruga Metković 600.

U subotu, 17. rujna u 20 sati u sklopu Festivala knjige bit će predstavljena knjiga Što vama kažem, svima kažem!, Zbornika radova u čast dr. don Mile Vidovića (urednik Ivan Armanda) koju je izdao Ogranak Matice hrvatske Metković.

Foto: Mario Talajić

OGLAS