Metkovska Udruga mladih Kolektiv odlučila je istrgnuti iz zaborava nekolicinu Metkovaca, odnosno osoba koje su bile vezane uz Metković i koje su svojim djelovanjem ostavile traga na lokalnoj i nacionalnoj razini.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Tako su ovih dana postavili siluete četvero znamenitih Metkovaca, i to: na početku Ulice Neretvanskih gusara dobrotvorke Ive Petrušić (1924.-2012), u Ulici Ivana Gundulića (kod Male pjace) sveučilišnoga profesora, književnika, pjesnika i prevoditelja Ivana Slamiga (1930.-2001.), u Ulici A. Hebranga (u Luci) pjesnika i prevoditelja Stojana Vučičevića (1941.-1989.) te u Ulici S. Radića (nasuprot Lučkog mosta) glumca i redatelja Obrada Gluščevića (1913.-1980.).

Dizajn silueta napravio je grafičar Miroslav Mrva iz Zagreba, a njihovu izradu su sponzorirali tvrtka VrataPlus i UOSI Prijatelj. Financijsku podršku projektu pružila je Dubrovačko-neretvanska županija.

Prema riječima autora i voditelja projekta Ivan Volarević, u dogledno vrijeme možemo očekivati još pokoju siluetu poznatog Metkovca na našim ulicama.

 

OGLAS