Jučer je Karate klub Metković nastupio na međunarodnom klupskom turniru DBG OPEN u Čitluku na kojem je nastupilo 56 klubova iz Hrvatske, BiH i Crne Gore sa 585 natjecatelja koji su se natjecali u katama i borbama.

Sedamnaest natjecatelja KK Metković, pod vodstvom trenera Dina Žderića, te osvojilo je 2 zlata, 3 srebra i 5 bronci i plasirali se u ukupnom poretku u borbama na 8 mjesto od 51 kluba.

Zlatne medalje osvojili su: Nera Grljušić u kategoriji djevojčice 10 godina -40 kg i Ante Leontić u kategoriji dječaci 10 godina +45 kg.

Srebrene medalje osvojili su: Ema Galov u kategoriji djevojčice 11 godina -32 kg, Duje Mihaljević u kategoriji dječaci 11 godina -45 kg i Laura Ćulum u kategoriji djevojčice 12 godina -50 kg.

Brončane medalje osvojili su: Petar Borovac u kategoriji juniori -76 kg, Ante Krstičević u kategoriji kadeti -70 kg, Dora Galov u kategoriji djevojčice 11 godina +44 kg, Josip Obradović u kategoriji dječaci 11 godina – 47 kg i Lucija Utovac u kategoriji djevojčice godina + 54 kg.

U repasaž su se plasirali Katja Jerković, Karla Pezić i Anja Pokrajac ali su ostali bez medalje, iako su neki od njih prošli prvo kolo u repasažnim borbama. Nastupili su još Josip Ćerlek, Klara Volarević i Nino Volarević te izgubili sa veoma malom bodovnom razlikom.

Uprava kluba je zadovoljna postignutim a nakon ovog turnira klub se priprema u naredna dva mjeseca za još dva turnira u BiH (Konjic i Prozor), dva turnira u Crnoj Gori (Podgorica i Herceg Novi) te Rijeka, Otvoreno prvenstvo Hrvatske CRO Open.

Na turrniru su nastupili i natjecatelji iz KK Domagoj

Na turniru u je nastupilo i  10 natjecatelja iz Karate kluba Domagoj koji su ukupno osvojili osam medalja, od čega jedno zlato, dva srebra u katama, te pet bronci u borbama.

Zlato u katama je osvojila Jelena Lazarević, a srebro Eva Volarević u kategoriji djevojčice 8. god. te Matej Kljusurić dječaci 8,9 godina

U borbama broncu su osvojili Lucija Plećaš Lulu, Lucija Plećaš, Erika Vasilj, Jure Ilić i Matej Kljusurić.  Uspješno su još nastupili Dean Knežić i Bruno Nižić.

Donosimo fotogaleriju s turnira koju su nam poslali iz Karate kluba Metković.