Za župnu zajednicu proslava mlade mise njihova župljanina je veliki događaj, posebno slavlje. Danas je tako bilo u župi sv. Nikole biskupa u Metkoviću gdje je don Slavko Volarević slavio prvu misu s narodom u svojoj župnoj crkvi.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Don Slavka su od obiteljske kuće na Crnom putu do crkve dopratili rodbina, prijatelji, svećenici, bogoslovi i župni zbor kojim je u ovoj prigodi ravnao Vice Šiljeg.

U koncelebraciji su, uz starije svećenike, bili i ovogodišnji mladomisnici među kojima je bio i fra Ivo Rastočić. On će za dva tjedna slaviti mladu misu na Dubravici.

Propovjednik je bio don Emanuel Petrov, župnik Župe sv. Petra Priko-Omiš gdje je don Slavko bio na praktikumu. Župnik don Davor Bilandžić je zahvalio svima koji su pomogli u organizaciji ovoga slavlja, a Župa sv. Nikole je uz prigodnu fotografiju Jeruzalema svom mladomisniku poklonila hodočašće u Svetu zemlju.

Prije mladomisničkoga blagoslova, don Slavko je zahvalio svima koji su ga pratili u njegovu odrastanju i putu do svećeništva, zahvalio se i onima koji su pomogli u ostvarenju današnjega slavlja. Potom je uslijedilo fotografiranje i ručak za uzvanike u Gradskom parku jer zbog epidemioloških razloga nije bilo moguće organizirati ga u zatvorenom prostoru.

Prvu svećeničku službu don Slavko će vršiti u Splitu. Nadbiskup Marin Barišić ga je nedavno imanovao župnim vikarom u Župi Presvetoga Srca Isusova na Visokoj u Splitu. Na službu bi trebao stupiti 17. kolovoza.

OGLAS