Nakon višemjesečnih priprema u kojima je sudjelovalo više od dvjesto osoba, večeras je u Borovcima po treći put izvedena Muka Kristova pod redateljskom palicom Branka Medaka.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Oko dvije tisuće gledatelja iz cijele Neretvanske doline, a i šire došlo je na poseban način doživjeti posljednje trenutke Kristova zemaljskog života čiji rasplet se ostvaruje u činu uskrsnuća.

Zanimljivo je napomenuti, da je ove godine cijela Muka Kristova snimana u dva navrata, na generalnoj probi i na samoj izvedbi, iz čega će Marin Veraja napraviti film.

Uprizorenje su popratili i brojni mediji pa tako i HTV koji će prilog o Muci Kristovoj u Borovcima prikazati u ponedjeljak u Regionalnom dnevniku i na Cvjetnicu u emisiji Mir i dobro.

U uprizorenju je sudjelovalo preko sto glumaca i statista, a glavne uloge tumačili su: Marko Jerković (Isus), Anđela Brečić (Marija), Nikola Primorac (Kajfa),  Đuka Koncul i Josip Vlahić (veliki svećenici), Ivan Menalo (Pilat), Marino Marjanović (mučitelj), Krešo Šakić (Juda), Martin Medak (Petar), Tomo Markić (Ivan), Stipe Marušić (Nikodem)…

U prikazu Kristove Muke su sudjelovali zborovi metkovskih župa sv. Ilije proroka i sv. Nikole biskupa, te žudije iz cijele Neretvanske doline, a svoj obol su dale i konopašice iz Pozle Gore i iz Zajednica Ivan XXIII.

Redatelj ovoga uprizorenja je Branko Medak, a njegovi pomoćnici su Jeronim Krtičević, Josip Čerkez, Zlatko Paponja, Mirjana Hasanović, Toni Ljiljanić, Zvonko Jerković i Josipa Medak koja je bila zadužena i za glazbeni dio, a glazbu potpisuje Antonio Tkalec.

Tehnička podrška su Marijo Erceg i Ćiro Baničević sa suradnicima (razglas i rasvjeta), Marija Čerkez (šminka). Redari na parkingu su bili članovi Udruge branitelja Grada Ploča.

Organizatori su Udruga Borovci i Župa sv. Nikole biskupa Metković uz podršku Grada Metkovića i Općine Kula Norinska.

OGLAS