U srijedu, 10. kolovoza, na blagdan sv. Lovre mučenika, izvršena je primopredaja u Župi sv. Ilije proroka Metković između dosadašnjeg župnika fra Ante Bilokapića i novog župnika fra Denisa Šimunovića.

Na primopredaji je u ime splitsko-makarske nadbiskupije, kao delegat, nazočio neretvanski dekan don Davor Bilandžić, a u ime Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja provincijal fra Marko Mrše.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Fra Denis je polaganjem ruku na Sveto pismo i ispovijedajući Crkveno vjerovanje dao zakletvu da će se vjerno zauzimati za provođenje nauka Katoličke crkve i vjernosti svojim zakonitim poglavarima.

Na kraju primopredaje delegat i provincijal zahvalili su fra Anti na njegovom šestogodišnjem pastoralnom djelovanju, a fra Denisu zaželjeli Božji blagoslov i vodstvo Duha Svetoga u upravljanju župom.

Fra Denis Šimunović je rođen 7. srpnja 1978. u Imotskom. Svoje osnovno školovanje je završio u Imotskom, a Franjevačku klasičnu gimnaziju u Sinju.

Franjevački habit je obukao na Visovcu 1997. , a slijedeće godine je upisao filozovsko-teološki studij koji je završio u Splitu 2004. godine. Za svećenika je zaređen 26. lipnja 2004. godine.

Službe:

  • 2004. –  2006. župni vikar u Šibeniku (Gospa vanka Grada)
  • 2006. – 2017. župnik u Vinjanima
  • 2017. – 2022- dušobrižnik u Kölnu (Njemačka)
  • 2022. – župnik u Metkoviću
OGLAS