Građanska inicijativna Sinovi i kćeri doline Neretve odaslala je priopćenje za javnost u kojem traži buđenje javnosti u borbi za bolju zdravstvenu skrb u dolini  Neretve. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

Nakon niza pokušaja da se mirnim putem probudi metkovska, opuzenka, pločanska inteligencija i stane uz malog čovjeka u traženju da se poboljša zdravstveni sustav u dolini Neretve. GI ovaj post posvećuje njima.

Uvaženi ravnatelji (škola,vrtića,udruga,med.ustanova), profesori, profesorice, tete iz vrtića, vatrogasci, političari, policajci, umjetnici, doktori, medicinske sestre, treneri športskih klubova, suci, tužitelji, župnici, braniteljske udruge, državni službenici, itd.

GI je cijelo vrijeme očekivala od vas da se probudite iz šarenog sna za dobrobit svih nas građana. Moramo napomenuti da i VI gospodo imate obitelj,djecu,roditelje i da je sve ovo do sad što je radila GI bilo i za vaše obitelji. Došao je dan da javno se mora reći da vas se stidimo i da niste zaslužili funkcije na kojim se nalazite.

Bez obzira na vas, građani će se izboriti za sve zahtjeve koji su predani za dobrobit svih nas. Ovaj post je usmjeren na vas da se probudite i ako treba javno vas oprati u medijima, hoćemo jer od vas očekivamo da se uključite.

GI u dosadašnjem radu se izborila za:

  • proširenje postojeće dnevne bolnice na cijelu zgradu
  • dolazak specijalista u DZ Metković
  • hematološke analizatore u HMP i DZ Metković
  • transportni inkubator za rodilište
  • transkutalni bilirubinomjer za rodilište
  • digitalne vage za dijalizu
  • ubrzali uvođenje helikopterske medicinske službe.

I što je najvažnije, cijelo vrijeme se priča o našem rodnom kraju i nedostacima u zdravstvenom sustavu i beskompromisno se traže poboljšanja za sve nas. Boli vaša šutnja jer ste stavili karijeru ispred svojih obitelji. Ovim putem vas pozivamo da se trgnete jer sa vama je drukčija priča.

GI nastavlja kao i do sad, beskompromisno se zalagati za svaku obitelj u dolini Neretve i nikad nećemo praviti razlike između njih, tko su i što su.

Zahtjev za izgradnjom bolnice u dolini Neretve će se ispuniti samo treba bit uporan a zakon RH je na našoj strani. Nama preostaje da budemo dosljedni a vrata GI su svima otvorena.
Izvolite se zauzeti za zajednicu!

S poštovanjem, GI Sinovi i Kćeri Neretve