Gimnazija Metković od ove školske godine sudjeluje u novom Erasmus+ projektu pod nazivom Sea in sight.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Projekt će se provoditi u suradnji sa školama iz Francuske, Grčke, Rumunjske i Poljske. Učenici će istraživati o ugroženim vrstama, rijetkim morskim ribama, onečišćenju mora te će sudjelovati u izradi slikovnoga rječnika. Istraživat će lokalne mitove i legende o moru, proučavati more kroz književnost, prikupiti recepte o tradicionalnim morskim jelima te sve to prezentirati kroz videa i prezentacije.

Ciljevi su projekta razvijanje ekološke svijesti i svijesti o važnosti održivog razvoja, jačanje jezičnih i digitalnih kompetencija, poticanje multidisciplinarnih i interdisciplinarnih pristupa te suradničkog učenja.

Projekt će biti financiran iz sredstava europskoga programa Erasmus+, a Gimnaziji Metković za provođenje projekta odobreno je 28 980 EUR.

Koordinator projekta je profesorica Ana Dragović, a članovi projektnog tima su profesorice: Antonela Dragobratović, Angela Ćelić, Suzana Nižić, Ana Bebić, Ljubica Jerković, Ljiljana Jeličić, Judita Mustapić i Branka Vladimir te zainteresirani učenici prvih i drugih razreda.

OGLAS