Spremnik od 50 litara benzina mogao bi biti jeftiniji 13 kuna, a prosječni spremnik dizela mogao bi biti jeftiniji 7,5 kuna.

Prosječni spremnik LPG-a mogao bi pojeftiniti 15 kuna.

Cijene nafte potonule zbog koronavirusa

Cijene nafte potonule su na međunarodnim tržištima ispod razine od 37 dolara nakon urušavanja dogovora vodećih proizvođača o ograničenju opskrbe i najava Saudijske Arabije i Rusije da će povećati opskrbu unatoč posustajanju gospodarstva zbog epidemije koronavirusa.

Na londonskom je tržištu cijena barela pala 8,87 dolara u odnosu na prethodno zatvaranje, na 36,40 dolara. Jutros se nakratko spustila na 31,02 dolara, najnižu razinu od 12. veljače 2016. godine.

Na američkom se tržištu barelom trgovalo po 7,82 dolara nižoj cijeni, od 33,46 dolara. Nakratko se spustila na 27,34 dolara, također najnižu razinu od 12. veljače 2016.

Rusija odbila prijedlog OPEC-a

Rusija je prošlog petka odbila prijedlog Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEC) o smanjenju opskrbe za dodatnih 1,5 milijuna barela dnevno, povrh već utanačenih 1,7 milijuna barela dnevno. Moskva je bila spremna tek produljiti važeći sporazum koji istječe krajem mjeseca.

Poručili su i da bi mogli povećati proizvodnju dodajući da im niske cijene nafte u idućih šest do 10 godina ne bi predstavljale problem.