Grad Metković je iz gradskoga proračuna osigurao pola milijuna kuna za ulaganje u poboljšanje zdravstvene zaštite građana, piše Dubrovački vjesnik

Sredstva su, kao i dosada raspoređena zdravstvenim ustanovama na području grada, pa je gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan s ravnateljem županijskoga Zavoda za hitnu medicinu g. Lukom Lulićem potpisao Ugovor o financiranju nadstandarda zdravstvene zaštite u vrijednosti od 250.000,00 kuna. Ostatak sredstava namijenjen je Domu zdravlja Metković.

– Uz pomoć naših sredstava ustanove su uspjele nabaviti prijeko potrebnu opremu te riješiti neke goruće probleme. Smatramo kako u poboljšanje zdravstvene zaštite trebamo ulagati kontinuirano. Stoga se trudimo pomoći u i u rješavanju problema nedostatka liječnika i zdravstvenog osoblja u Metkoviću, pa tako financiramo i smještaj voditelju medicinsko-biokemijskog laboratorija Doma zdravlja Metković, financiramo jednu specijalizaciju iz pulmologije, a osigurali smo i prijeko potrebnoga ginekologa, isplativši troškove specijalizacije Domu zdravlja Virovitica u iznosu od 300 tisuća kn, istaknuo je gradonačelnik Milan.