Stručna komisija Hrvatskog nogometnog saveza jučer se sastala u Zagrebu, a predsjednik Slavko Prišćan objavio brojne promjene u vodstvu reprezentacije i ligaškom sustavu natjecanja.

– Stručna komisija definirala je prijedlog da od sezone 2020./21. Prva HNL ima 10 klubova, Druga HNL 16 klubova, bude li dovoljno licenci, a da postoji jedinstvena treća HNL sa 16 sudionika. Još ćemo vidjeti što će na to kazati druge meritorne komisije – konstatirao je Prišćan.

Treća liga, koja je do ove sezone imala tri skupine, u sljedećoj će biti sa pet, potom ide na jednu.

– Želja nam je da se sublimira kvaliteta. Moj je prijedlog da pozovemo na sastanak sve gradonačelnike ili načelnike općina koje imaju klubove s ambicijom da igraju u Drugoj ligi. Da se vidi tko je spreman za to. Sada ćemo u trećoj ligi imati pet skupina, razlog je što su neki to tražili, primjerice Sjever nezadovoljan što je imao samo tri predstavnika prema 13 koliko ih je u aktualnoj Trećoj ligi Istok bilo upravo s Istoka. Klubovi koji će se iskristalizirati na vrhu bit će trećeligaši.

O tome će još biti riječi, sve će se končano znati u utorak na zajedničkom sastanku četiri komisije: natjecateljske, stručne, za profesionalni nogomet i za mlade.