Na hrvatskoj glazbenoj sceni, a i šire, posljednjih godina publiku oduševljava neobičan spoj tamburice (brač) i kontrabasa na kojima muziciraju Filip Novosel i Tihomir Hojsak.

Oni su sinoć u predivnom ambijentu terase AM Narona izuzetnim glazbenim umijećem predstavili svoj novi album Perle na kojem se nalaze njihove interpretacije poznatih Gibonnijeve pjesama (U ljubav vjere nemam, Činim pravu stvar, Divlji cvit, Posoljeni zrak…) kao i autorska djela.

Njihov glazbeni projekt u glazbenom smislu je fuzija različitih stilova u kojem kombiniraju jazz, etno/world music, klasičnu glazbu i koji je prepoznat i izvan granica lijepe naše, pa su tako imali gostovanja u nekoliko europskih zemalja, SAD-u i Kini. U glazbenom smislu ostavrili su suradnju s našim, poznatim glazbenicima poput Vlatska Stefanovskog, Gibonnija, Matije Dedića, s gudačima Zagreba­čke filharmonije.

Ove godine Hojsak & Novosel u suradnji s Vlatkom Stefanovskim za izvedbu Divji cvit Zlatana Stipišića Gibonnija nadmašili su konkurenciju i dobili Porina u konkurenciji su im bili 2Cellosi i Igor Geržina.

Koncert je ostvaren u suradnji Ustanove za kulturu i sport Metković i Ministarstva kulture.