Kazališna kritičarka i teatrologinja Metkovka Anđela Vidović je na Uskrs, 4. travnja 2021. gostovala u emisiji Moj izbor Trećeg programa Hrvatskoga radija.

Zanimljiv razgovor s njom je vodio Ivica Prtenjača, a osim razgovora o kazalištu i kulturi dotakli su se i Anđelinih metkovski iskustava i saznanja. Pa se tako u prvom dijelu razgovora spominje metkovsko kazalište i njegovi kulturni odjeci, pjesnici Ivan Slamnig i Stojan Vučičević koji je nepravedno prepušten zaboravu, ali i profesori Rade Lauš i Feđa Brečić

Anđela Vidović (1987., Metković), kazališna kritičarka i teatrologinja, magistrica edukacije kroatologije i magistrica filozofije. Rad na interdisciplinarnome i transdisciplinarnom polju teatrologije započinje tijekom studija.

Kazališne kritike, eseje, razgovore i prikaze teatroloških izdanja trenutačno objavljuje u Expressu i Vijencu te na Trećem programu Hrvatskoga radija.

Sudjelovala je na nekoliko međunarodnih seminara i znanstvenih simpozija – Young Crtitics Seminar (AITC-IATC, Cluj, Rumunjska, 2014), Colloquium on Criticism (Kulturtreger i Kurziv, Zagreb, 2015), Narratology and Its Discontents (ADU, Zagreb, 2017), Mediji i medijska kultura – europski realiteti (Sveučilište J. J. Strossmayera u Osijeku, 2017), Dani Hvarskog kazališta (HAZU, Književni krug Split, 2019.- danas) i dr.

Od 2017. do 2020. bila je izvršna urednica i potpredsjednica Udruge za kulturu i nove medije, Arteist te vanjska stručna suradnica Osječkoga ljeta kulture od 2017. do 2018. Vodi radionice pisanja kazališnih kritika u sklopu različitih projekata institucionalne i izvaninstitucionalne kulture, objavio je Hrvatski radio.