Mate Šunjić je imao šest obrana, Ivan Čupić je postigao dva, a Zvonimir Srna jedan pogodak, to je učinak trojice Metkovaca u 30:24 pobjedi Hrvatske protiv Rusije u Osijeku, prvom od dva ogleda na Croatia Cupu. Tri reprezentacije su trebale igrati na turniru, ali je zbog korone u svom redovima otpala Bosna i Hercegovina, te je dogovoreno kako će Hrvatska i Rusija igrati dva puta, drugi put u subotu, 8. siječnja, te će tako obje reprezentacije, što su i imale u planu, imati dvije provjere pred Europsko prvenstvo, koje u Mađarskoj i Slovačkoj počinje već u četvrtak, 13. siječnja, piše Dubrovački vjesnik.

U oba poluvremena bilo je lijepih minuta, ali i slabijih razdoblja koje je Rusija znala kazniti. Ali budući da je riječ o prvom susretu nakon šest dana napornih treninga, to nije nikakvo iznenađenje. Bila je to inače briljantna večer Ivana Martinovića koji je postigao čak deset pogodaka – stoji u izvješću s utakmice. Halili Jaganjac je postigao pet, Filip Glavaš četiri, David Mandić tri pogotka…

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

– Promašeno je puno i previše zicera, a to se ne smije događati. Dvaput smo morali prelomiti utakmicu zbog toga. Svi su igrali, svi su dali svoj doprinos, to je za ovu fazu priprema sve očekivano – rekao je Čupić.

Hrvatska nije bila kompletna. Zbog korone je bila bez Domagoja Duvnjaka i Luke Cindrića, a zbog viroze u hotelskoj sobi je izbornik Hrvoje Horvat morao ostaviti Tina Lučina. Zatim, Matej Mamić ima problema s bicepsom, David Mandić je nezgodno pao u jednoj kontri u posljednjoj minuti prvog poluvremena, te je šepajući otišao u svlačionicu. S ledom na koljenu ostao je na klupi cijelo drugo poluvrijeme….

– Istina, ali ima nas što nas ima, tu smo da se borimo i da patimo i to je to. Nadam se da će nas sve ove nedaće zaobići i da ćemo nastaviti rasti do polaska u Szeged – istaknuo je iskusni Čupić.

Hrvatska i Rusija će se opet ogledati u Osijeku u subotu, 8. siječnja, od 16.45 sati uz prijenos na RTL televiziji.

Piše: Tonči Vlašić / DV
Foto: Vlado Kos

OGLAS