Preko Pelješkog mosta dosad je prešlo više od dva milijuna vozila! Prema podacima Hrvatskih cesta, koje zbrajaju promet preko mosta koji spaja Hrvatsku svaki sat, danas između 12 i 13 sati zabilježeno je da je most između kopna i Pelješca prošlo točno dva milijuna i 564 vozila.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

U Hrvatskim cestama su izrazito zadovoljni tim podacima, pogotovo što je brojka od dva milijuna vozila premašena taman dan uoči 10. obljetnice ulaska Hrvatske u EU. A i gradnja mosta je kao i cijeli projekt Cestovnog povezivanja južne Dalmacije sufinanciran iz EU fondova. Usto Pelješki most je premašio dva milijuna vozila gotovo i mjesec dana prije obljetnice njegovog puštanja promet 26. srpnja prošle godine.

U HC-u kažu da očekuju u srpnju ove godine promet preko mosta veći od 300 tisuća vozila odnosno 12.000 dnevno. U zadnjih desetak dana prosječno preko mosta prijeđe oko 10,5 tisuća vozila.

Više od milijun vozila je preko mosta prešlo u studenom 2022. U kolovozu prošle godine kad je most tek pušten u promet 455 tisuća vozila je prešlo preko njega odnosno u prosjeku 14.700 dnevno.

Piše: Josip Bohutinski / Večernji list

OGLAS