Krajem travnja u Zadru je održan je 12. državni seminar za profesore geografije Dani Josipa Roglića na kojem je nastavniku geografije Srednje škole Metković Petru Nikoliću Hrvatsko geografsko društvo Zadar dodijelilo nagradu Federik Grisogono za prosvjetni rad i značajan doprinos promicanju geografije.

Prof. Nikolić je tom prigodom održao predavanje Promicanje geografije na Erasmus+ projektima na temelju svojih iskustava u Srednjoj školi Metković (Water Unites Us, Geoparks – Cultural Heritage, European Patterns: Migration of Birds and People) i u u Srednjoj poljoprivrednoj i tehničkoj školi Opuzen.

Image may contain: 4 people, people smiling, people standing

Uečenici SŠ Metković su od 5. do 11. svibnja boraviili u talijsnkom gradu Aversa gdje je  održana druga aktivnost učenja, poučavanja i osoposobljavanja u sklopu Erasmus+ projekta Geoparks, Cultural Heritage u organizaciji matematičke gimnazije Enrico Fermi.

U ovoj aktivnosti su sudjelovali učenici Luka Vladimir, Ermina Kadijević, Željko Ramić, Lorena Bebić, prof. Željka Jeramaz te koordinator Erasmus projekata u SŠ Metković, prof. Petar Nikolić. Učenici iz Slovenije, Italije, Turske i Hrvatske prezentirali su svoje nacionalne geoparkove. Sljedeća aktivnost će biti u Turskoj.