Jučer, 7. svibnja u Makarskoj na stadionu SRC Makarska održano je Županijsko natjecanje školskih sportskih klubova osnovnih škola u atletici za dječake i djevojčice u kategoriji 5. i 6. razreda.

Premda u Metkoviću nema ni centimetra atletske tartan staze, već godinama ponajbolji atletičari u županiji i državi iz našega grada. Ovoga puta županijski prvaci i u muškoj i u ženskoj kategoriji su atletičari iz OŠ don Mihovila Pavlinovića Metković! Oni tako izborili nastup na Državnom natjecanju u Vinkovcima.

U kategoriji  dječaka učenici  Matija Kraljević, Ivan Volarević, Niko Tranpa, Stipe Rastočić, Anđelko Roso, Stjepan Krtalić, Lovre Rastočić, Duje Mihaljević, Karlo Vučković i David Soldo zauzeli su ekipno 1. mjesto u konkurenciji sedam škola s područja Dubrovačko-neretvanske županije i ostvarili  drugu godinu u nizu nastup na završnici Državnoga prvenstva.

Djevojčice su, također u konkurenciji od sedam škola, osvojile 1. mjesto i također odlaze na državno! U pobjedničkom sastavu su Ana Šušak, Sara Šiljeg, Karla Šiljeg, Luca Ramić, Gea Kozina, Nora Prusac, Paula Buljubašić, Laura Prusac i Ana Bebić.

Voditelj muške i ženske ekipe bio je nastavnik Nino Šešelj. Državno prvenstvo održat će se početkom lipnja u Vinkovcima, a naši atletičari nastupat će u disciplinama: 100 m, 200 m, 600 m, bacanje medicinske 2 kg, bacanje vorteksa, skok u vis, skok u dalj te  štafeta 4×100 m.