U razgovoru za sportske novosti bivši izbornik Vatrenih dotaknuo se i situacije sa NK Neretvom, gdje je Štimac napravio svoje prve nogometne korake.
Na upit novinara, Igor je odgovorio:

– Neupitno je klub žrtva određenih političkih igara i prepucavanja koja se događaju u Metkoviću. Kako je moguće da se stečaj otvori i zatvori na Trgovačkom sudu praktički u jednom satu, a da klub o tome nije imao pojma, a kamoli da je imao priliku braniti se? Znam da je u pitanju bio dug od nekih 200-tinjak tisuća kuna, što je smiješan razlog da bi se klub ugasio. Znam da je Nogometna škola Neretve dobila 2010. godine trofej podmlatka HNS-a, da se napravilo dosta na novoj infrastrukturi, na poboljšanju uvjeta za djecu, da je tamo treniralo više od 200 dječaka, ali i 80-tak djevojčica. I sada bi se sve to trebalo ugasiti zato što to paše politici? Žalosno, ne može biti žalosnije…

– Je l’ moguće onda da se sve ovo događa? Nadam se da će HNS možda moći nešto napraviti, jer klub je zadnjih godina doista radio normalno i dobro, u skladu s uvjetima u kojima živi. Da stvari ne štimaju, rekao bih OK, neka ide u stečaj, ili neka se ugasi, ali tamo je situacija potpuno drugačija. Teško mi je i zamisliti da bi klub s takvom tradicijom mogao samo tako nestati.

AUTOR: Robert Šola
foto: Cropix