Naš rođeni Metkovac Ante Kaleb ovih dana doživljava zvjezdane trenutke sa svojim klubom Lubbeckom u 2. Njemačkoj rukometnoj ligi. Ante je najbolji igrač Lubbecka i mjesec dana prije kraja prvenstva osigurali su prelazak u elitni rang natjecanja 1. Bundesligu! Fantastičan uspjeh još jednog metkovskog rukometnog dragulja. U posljednjoj utakmici igranoj u srijedu, dan nakon što je Ante proslavio svoj 24. rođendan, ponovno je bio najbolji strijelac sa osam pogodaka u razbijanju SG Leutershausena sa visokih 33:17.
Ante Kaleb rođen je 9. svibnja 1993. u Metkoviću. S obitelji se preselio u Dugo Selo 1997. godine, gdje je pohađao osnovnu i srednju školu. Počeo je trenirati 2001. godine u rukometnom klubu Dugo Selo u kojem je Antin otac Zvonko bio trener. Otac ga je trenirao me sve do 18. godine. G. Zvonko uvijek ističe da je gotovo sve uzeo iz rukometne skole Metkovića i prekopirao u rukometnu školu Dugo Selo.
Prošao je sve kategorije hrvatske reprezentacije od 2010. godine kada u Crnoj Gori sa juniorskom reprezentacijom uzima zlato do 18 godina i uz to je proglašen za MVP turnira i najboljeg srednjeg vanjskog.
Za reprezentaciju Hrvatske igrao je i na Svjetskom prvenstvu u Argentini (8. mjesto), na Europskom prvenstvu u Turskoj (2. mjesto) te ponovno na Svjetkom prvenstvu u Bosni i Hercegovini (4. mjesto).
S 18 godina odlazi u Zagreb, gdje igra na posudbi pola godine u Dubravi, a nakon 2,5 godine provedene u Zagrebu odlazi u Maribor.
Nakon 2,5 godine u Mariboru odlazi u Njemačku u Lübbecke sa kojim je osvojio 2. Njemačku ligu i to kao drugi strijelac kluba.
Naravno da je rođak sa proslavljenim Nikšom Kalebom, jer ne može se pobjeći od gena, a što se osobnih ambicija tiče kaže nam:
“Htio bi igrati u Njemačkoj jo par godina jer sam se prilagodio trenutno super, i naravno zavrsit faks na kojem sam upisao trecu godinu Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta.”

U Metković dođe svako ljeto barem na 5 – 6 dana, a na pitanje da li bi u Metkoviću jednom htio i zaigrati odgovara nam:
“Pa sigurno je Metković jedan od klubova koji ima povijest, a naravno da bi bila čast igrati u Metkoviću kada bi se ponovili oni dani kada je bio trener Ivica Obrvan i kada su se kvarili planovi Zagrebu.”

Antini dojmovi igranja u Njemačkoj i ovog velikog uspjeha i ulaska njegovog kluba u Bundesligu:
“Pa kao prvo u Njemačkoj su tribine uvijek pune i to je pravi gušt. Ove sezone možda i ljudi iz kluba nisu očekivali odmah ulazak u elitni rang, ali eto mi smo ih sve iznenadili i to mjesec dana prije završetka sezone. Bilo mi je teško u početku prvih mjesec – dva, novi jezik, kultura, sve novo, a onda je krenulo samo od sebe i naporni rad se isplatio. Još da kažem da cijeli grad stvarno ovdje zna da smo ušli u 1. Bjundesligu i stvarno je slavlje već jučer bilo, a bit će i na zadnjoj domaćoj utakmici koja se igra 3. lipnja, tako da je jednostavno ovdje sve posloženo i nama sportašima ostaje samo trenirati i uživati.”

U klubu sa Antom igraju još dva HrvataNikola Blazičko i Branko Koloper, a često je sa našim Ilijom Brozovićem sa kojim je odličan prijatelj. U slobodno vrijeme uči za faks, ide na kave sa prijateljima, voli gledati filmove, a sve to koliko stigne od obaveza. 
Za kraj nam je Ante izrazio nadu da će se metkovski rukomet opet dići, jer Hrvatska je uvijek imala reprezentativce iz doline Neretve.