Dugo najavljivana projekt prerade mandarina i proizvodnje sokova za sada je propao. Investitor tvrtka Stanić d.o.o. odustao je od projekta. Podsjetimo, ovaj projekt bio je svojedobno i politički problem između Mosta i HDZ-a, jer je upravo Most investitora doveo u Metković, koji je zatim kupio zgradu za proizvodni pogon na desnoj strani grada Metkovića.

Nakon preuzimanja vlasti 2017. godine, HDZ nije odbacio taj prijedlog, održano je nekoliko sastanaka s investitorom, koji je u međuvremenu zapao u teškoće i trenutačno je odustao od pogona za preradu mandarina i proizvodnje sokova.

Kako je rečeno na sjednici Gradskog vijeća Metkovića, investitor nije u potpunosti odbacio projekt, nego ga je odgodio za neka bolja vremena.

Zamjenik gradonačelnika Robert Doko pojasnio je da je tvrtka Stanić koja je bila ušla u taj projekt odustala.

– Nažalost, mi smo ih podržavali od preuzimanja vlasti. Održano je nekoliko sastanaka i gradska vlast im je bila na raspolaganju jer smatramo da je to vrijedan projekt za dolinu Neretve. Poduzeto je i nekoliko aktivnosti u smislu dopuna manjkavosti projekta kako bi se mogao natjecati za EU fondove – pojasnio je Doko.

Ukupna investicija tvrtke Stanić bila je oko šest milijuna eura. Oni su dobili odobrenje za sufinanciranje projekta s 50 posto iz EU fondova, ali to ipak nije realizirano.

Više možete pročitati na portalu maslina.hr

Piše: Stanislav Soldo/SD