Danas su u Opatiji počeli 16. Dani Hrvatske komore inženjera građevinarstva (HKIG) na kojoj su proglašeni ovogodišnji dobitnici KOLOS-a, godišnje nagrade Komore.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Inženjer iz Metkovića Ivica Granić je dobio nagradu za izuzetna dostignuća u struci u području voditelja gradilišta, zajedno s kolegama Ivanom Puđom i Gordanom Čelarom. Nagradu su dobili kao voditelji radova na izgradnji Pelješkoga mosta.

Pelješki mosta za mene znači životno djelo, djelo koje se ne ponavlja. Počeli smo skromno upoznavajući se s kineskim kolegama, približavajući im tu našu hrvatsku legislativu, EU pravilnike i norme… Počeo sam u odjelu kontrole kvalitete, poslije sam došao do voditelja radova na više dijelova ove građevine što mi je iznimno drago. Ovo je fizički most, međutim, među nama je trebalo izraditi još jedna most. Trebao je postići međusobno povjerenje s kineskim kolegama i premostiti razlike u poimanju struke, života, navika pristupa problemima, tako da smo svi mi kolege dali jedan doprinos da se taj još jedan most izgradi i da to sve skupa bude na zadovoljstvo nama koji gradimo i onima koji će se sutra koristiti ovim mostom, izjavio je ing. Ivica Granić koji je na Pelješkom mostu angažiran od 2018. godine.

Najviše nagrada Kolos za projekt i izvedbu Pelješkog mosta

Nagradu Kolos za vanjsku fizičku osobu dobili su glavni projektant i jedan od autora projekta Pelješkog mosta Marjan Pipenbaher i projektantica-suradnica Tanja Peteršič Henčič, oboje voditelji projektnog tima za faze izrade glavnog i izvedbenog projekta mosta.

Edvard Ćoza dobitnik je nagrade Kolos za izuzetna dostignuća u struci inženjera gradilišta, za vođenje građenja Pelješkog mosta s pristupnim cestama.

Ivica Granić, Ivan Puđa i Gordan Čelar nagrađeni su voditelji radova na projektu izgradnje mosta kopno – Pelješac s pristupnim cestama.

 

OGLAS