Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza jednoglasno je na svojoj 6. sjednici razriješio Nenada Šoštarića izborničke funkcije hrvatske ženske seniorske reprezentacije, a zatim izabrao i potvrdio Ivicu Obrvana za novog izbornika, objavio je HRT.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Riječ je o vrhunskom stručnjaku koji je do sada vodio najjače hrvatske klubove poput Metkovića, Medveščaka, Zagreba, ali i inozemne Gorenje Velenje, Chambery. Bio je izbornik i dviju muških reprezentacija, Sjeverne Makedonije te Bosne i Hercegovine.

Ivica Obrvan trenutačno obnaša dužnost trenera RK Podravka Vegete.

Podsjetimo, dosadašnji izbornik Nenad Šoštarić prihvatio je ponudu i postao trener Zagreba.

Kraljice šoka za mjesec dana očekuje Svjetsko prvenstvo kojem su domaćini Švedska, Danska i Norveška tako da je pred novim izbornikom iznimno kratko vrijeme za pripremu reprezentacije.

– Želio bih se zahvaliti Hrvatskom rukometnom savezu na imenovanju. Izuzetna mi je čast što ću postati trener ženske reprezentacije. To je veliko priznanje, ali i velika odgovornost. Zahvaljujem se naravno i klubu Podravka Vegeti koji je pristao i prihvatio moju dvostruku ulogu. I za njih je to vjerujem velika čast. Znate i sami da zbog natrpanog kalendara natjecanja nemamo mnogo vremena za upoznavanje i pripremu ekipe za Svjetsko prvenstvo, ali mogu reći da imamo sreću jer je ekipa dugo na okupu, dobro posložena, ima svoju čvrstu okosnicu i igru. Nadam se samo da će sve biti zdrave i na raspolaganju kada se uskoro okupimo. Svjetsko prvenstvo je veliki izazov za sve nas, rekao je Obrvan.

OGLAS