Metkovac Darko Matičević, glazbenik koji se voli družiti s lijepom poezijom i, ako je moguće, s ljudima koji su izvor lijepoga stiha, objavio je jučer spot za pjesmu Neretva. On je još 2002. posegao za poznatim stihovima Stojana Vučićevića i uspio iznjedriti melodiju koja daje misliti o zavičaju ili, bolje rečeno, pustiti se mislima niz Neretvu.

Pjesma Neretva je prvi put izvedena 2002. na Chansonfestu u Zagrebu, a dvije godine kasnije je uvrštena na Matičevićev drugi autorski album Pjevam pjesnike (I da ti ispunim postelju pjesmom…).

I napokon, nakon 16 godina doživjela je biti prezentirana u videoformi.

Prelijepe, a tako elegične i sjetne stihove Stojana Vučićevića uglazbio sam 2002. godine, nakon toliko godina, uz brojne upite dragih Metkovaca, zašto Neretvu ne mogu čuti u medijima, odlučio sam je učiniti dostupnom i na ovaj način. Ovo je zapravo posveta cijeloj našoj Dolini, svim ljudima koji vole i osjećaju ovu posebnu Rijeku i ovaj kraj, ali i onima kojih više nema, a ostavili su neizbrisiv trag u našim životima. Pjesnik Vučićević stihove je posvetio svojoj majci, a ja sam, vjerujem, uspio progovoriti iskrenim emocijama kroz glazbu, rekao nam je Darko Matičević.