Predstavnici županijskih organizacija HDZ-a, HSS-a, HSLS-a, HSU-a i Hrasta potpisali su u srijedu Međustranački sporazum o prijeizbornoj koaliciji uoči lokalnih izbora u svibnju, prenosi Dubrovački vjesnik.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Prvi čovjek županijskog HDZ-a i saborski zastupnik Branko Bačić podsjetio je kako se radi o Velikoj koaliciji.

– Tako smo je nazvali prije 12 godina kada smo prvi put krenuli u zajedničku pobjedu na tada lokalnim izborima, u prvom mandatu našega sadašnjeg župana Nikole Dobroslavića. U ove izbore izlazimo prije svega s našim dosadašnjim radom i uvjeren sam da smo opravdali očekivanja naših građana. Mislim da smo poboljšali uvjete života i stanovanja na području Dubrovačko – neretvanske županije. Tri mandata župana Nikole Dobroslavića su obilježena uspjesima, brojnim projektima i bez ikakvih afera – kazao je Bačić naglasivši kako je Dubrovačko – neretvanska županija u top tri po indeksu razvijenosti u Hrvatskoj.

Dodao je kako HDZ i njegovi koalicijski partneri jedini zagovaraju i čuvaju status županije kao regionalne jedinice te Dubrovnika kao regionalnog i županijskog središta.

– Nama nikada na pamet nije palo da kažemo da je naša županija politički montirana županija što ste čuli od kandidata koji će izaći na za ove izbore – kazao je Bačić. Uz Branka Bačića koalicijski sporazum potpisali su i Zdenko Mateljak ispred HSS-a, Cvijeto Cvjetković u ime Hrvatske stranke umirovljenika, ispred Hrasta Krešimir Marković te Branko Jerković u ime HSLS-a.

Foto: Božo Radić

OGLAS