Večeras je u prostorijama ONK Metkovića u Jadranskoj ulici održana izborno-izvještajna skupština na kojoj je izabrano vodstvo Kluba za sljedeće četiri godine na čelu s dosadašnjim predsjednikom Ivicom Kalebom.

Nakon otvorenja sjednice koju je vodio predsjednik skupštine Josip Plećaš, predsjednik Ivica Kaleb je podnio izvještaj o četverogodišnjem radu koji je sažeo u ostvarenje triju zadanih ciljeva u 2015. godini: jačanje škole nogometa koja danas broji 115 članova koji se natječu u pet kategorija, poboljšanje infrastrukture koja je vidljiva kroz ulaganje u klupske prostorije, postavljanje reflektora i semafora na igralištu, nabavu prijeko potrebne druge sportske i tehničke opreme, jačanje struke u vidu obrazovanja mladih trenera. Kaleb se zahvalio roditeljima na njihovoj velikoj pomoći u radu Omladinske škole, članovima kluba i napose igračima koji ne samo da bez ikakve naknade nastupaju za Klub, već i financijski pomažu svome Klubu, te Gradu Metkoviću, Sportskoj zajednici i sponzorima bez kojih bi Klub teško opstao.

Financijsko izviješće je podnio član uprave Damir Vekić koji je naglasio da Klub trenutno nema nikakvih obaveza prema drugim subjektima što je rijetkost ako se uspoređuje s drugim klubovima u okruženju.

Na skupštini su oba izvješća prihvaćena i uslijedio je izbor nove uprave Kluba. Novoizabrani članovi Upravnog odbora su Ivica Kaleb (predsjednik), Ante Mateljak (dopredsjednik), Damir Vekić, Tomislav Plećaš, Tomislav Miletić i Damir Vladimir.  Novi-stari predsjednik skupštine je Josip Plećaš, a njegov zamjenik je Mario Galov. Za tajnika je potvrđen Marin Jelčić.  Članovi Nadzornog odbora su Krešimir Martić (predsjednik), Josip Šiljeg, Domagoj Batinović, Marin Talajić i Nikola Jelčić. Članovi Disciplinske komisije su Goran Marušić (predsjednik), Nedjeljko Marušić i Marko Borovac, a likvidator Ivan Plećaš.

Stari-novi predsjednik Kluba Ivca Kaleb predstavio je članovima skupštine ciljeve za  naredno četverogodišnje razdoblje. Najavio je da će Klub pok. Jozu Veraju Mamu posthumno predložiti za nagradu Grada za doprinos u sportu. Od ostalih ciljeva izdvajamo poboljšanje u opremljenosti seniorske momčadi, sudjelovanje nižih kategorija u Dalmatinskoj ligi, postavljanje umjetne trave i reflekotra na pomoćno igralište te organiziranje prijateljskih utakmica s poznatijim klubovima u svrhu promidžbe kluba i grada. Na kraju se zahvalio dosadašnjim članovima uprave, osobito Krešimiru Martiću i Marinu Jelčiću.

Skupštinarima se obratio i gradonačelnik Dalibor Milan koji je pohvalio financijsko izviješće Kluba i najavio dodatnu financijsku pomoć Klubu kroz Sportsku zajednicu Grada Metkovića.