Troje apsolvenata Akademije likovnih umjetnosti Široki BrijegKarolina Marušić iz Širokog Brijega, Ivana Pavlović iz Ljubuškog i Antonio Lukenda iz Tihaljine, izložili su jučer u galeriji GKS-a u Metkoviću svoja djela nastala u zadnjoj godini studija.

Na otvaranju izložbe mlade umjetnike je predstavila njihova metorica izv. prof. Dragana Nuić-Vučković, a izložbu je otvorio dekan ALU Široki Brijeg prof. Stjepan Skoko.

U ime suorganizatora, metkovskog ogranka Matice hrvatske, prisutnima se obratila prof. Zorana Vekić.

Zajednička izložba je završni dio studijskog programa i edukativan način uvođenja studenata u buduće izložbene djelatnosti.

Dvije ekspresivne slikarice jakoga kolorizma i jedan mladi slikar tamne gama boje, svoj su likovni izričaj doveli do zavidne razine, te ostvarili dobru osnovu za daljnji umjetnički razvoj… Kao mentorici, bilo mi je veliko zadovoljstvo raditi s njima – pratiti njihov razvoj, usmjeravati ih prema novim likovnim izazovima i osluškivati njihove osobnosti, stoji u osvrtu na izložbu dr. art. Dragane Nuić-Vučković.

Izložba bit će otvorena do 15. svibnja, nakon čega će u organizaciji HDLU Zadar biti premještena u galeriju Kula u Zadru.