HSS-ov Stipe Gabrić Jambo u svibnju će se ponovo kandidirati za gradonačelnika Metkovića, a kao glavni cilj ističe rušenje Mosta, stranke koju naziva “sektom i štetočinama”.
Gabrić objašnjava kako ga je na kandidaturu ponukala “odbijenica” HDZ-ovaca, kojima je nudio potporu za njihova kandidata Dalibora Milana.
– Ja sam uvijek otvoren za razgovor s HDZ-om. Predložio sam im koaliciju kojom bismo dobili apsolutnu većinu u gradskom vijeću, ali oni su prepotentni i misle da sami mogu pobijediti – kaže Gabrić.
Iako nezadovoljan HDZ-ovom odlukom, najavljuje da će u drugom krugu, ne uspije li sam proći, podržati HDZ-ova kandidata kako bi srušio sadašnju v.d. gradonačelnicu, Mostovu Katarinu Ujdur.
– Ako u drugom krugu budu kandidati Mosta i HDZ-a ja ću mišlju, riječju i djelom podržati HDZ, jer je Most hrpa štetočina. Oni su u Metkoviću radili štetu, onda su svi u jednom autobusu otišli na Markov trg, a ovdje ostavili Katarinu Ujdur da dokrajči Metković. Most je sramota, rade štetu Metkoviću i Hrvatskoj. Oni nemaju svog stava o ničemu, a traže da se mijenja sve osim njih samih – kaže Gabrić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Uvjeren je da ima dobre izglede da još jednom zasjedne na gradonačelničku dužnost.
– Pobijedio sam pet puta od 1997., a šesti put me je pobijedio Most. Tada sam dobio 3000 glasova, a mislim da ću ovoga puta dobiti i više, dovoljno za pobjedu. Pun sam snage, a ako i izgubim, Most sigurno neće pobijediti – poručuje Gabrić.

O kandidaturi se nije konzultirao u svom HSS-u, a ističe kako to i nije dužan učiniti, jer o sudbini Metkovića ne odlučuje stranka, nego ljudi na terenu.

Izvor: vecernji.hr

OGLAS