Voditeljica projekta Povećanje razine zapošljivosti u dolini Neretva Martina Tomić uputila je javni poziv svima zainteresiranima kojega prenosimo u cijelosti:

Pozivamo zainteresiranu javnost i predstavnike medija na konferenciju koja će se održati u ponedjeljak, 3. lipnja u 10:30 u Galeriji GKS-a u Metkoviću.

Konferencija se saziva povodom početka provedbe projekta „Povećanje razine zapošljivosti u dolini Neretve“ unutar Poziva Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III, koji se financira iz OP Učinkovitost ljudskih potencijali 2014. – 2020. godine iz Europskog socijalnog fonda, KK UP.01.3.1.01.0123.

Ukupna vrijednost projekta je 420.160, 00 kuna, s ukupnim iznosom bespovratnih sredstava od 100 %.

Razdoblje provedbe projekta je 18 mjeseci od potpisa Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, odnosno do 26. rujna 2020. godine.

Cilj projekta je povećanje razine zapošljivosti i socijalne kohezije pripadnika ranjivih skupina na području Dubrovačko – neretvanske županije.

U sklopu projekta planirano je opremanje Kluba za zapošljavanje te razvoj i provedba 1 prilagođenog programa –  Osposobljavanje za područje agroturizma u trajanju od 3 mjeseca.

U prvoj provedbenoj faziplaniramo  održavanje 7 motivacijskih radionica za osnaživanje polaznika u svrhu zapošljavanja te razvoj i provedba kroz 4 modula:

  1. pisanje životopisa i molbe za posao,
  2. pisanje životopisa i molbe za posao na engleskom jeziku,
  3. kako pronaći posao i priprema za intervju,
  4. prezentiranje i održavanje intervjua.

Na konferenciji će sudjelovati predstavnici Grada Metkovića i predstavnici Općine Kula Norinska – partnera u projektu.