Odbor za javna priznanja Grada Metkovića objavio je jučer, 7. svibnja javni poziv svim građanima, udrugama, ustanovama za dostavu prijedloga kandidata za dodjelu javnih priznanja Grada Metkovića koji je otvoren do 7. lipnja 2018. godine. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Odbor će nakon razmatranja svih pristiglih prijedloga donijeti odluku o ovogodišnjim laureatima i priznanja im uručiti na svečanoj sjednici na blagdan sv. Ilije, 20. srpnja 2018. kada obilježavamo Dan Grada.

Javna priznanja se mogu dodijeliti domaćim i stranim fizičkim i pravnim osobama koje su svojim radom ili djelovanjem i demokratskim usmjerenjem pridonijele promicanju i ugledu Metkovića, a ona su:

 • Proglašenje počasnim građaninom Grada Metkovića – Počasnim građaninom Grada Metkovića može se proglasiti građanin Republike Hrvatske ili stranac koji je svojim djelovanjem i postupcima znatno pridonio promicanju, značaju i ugledu Metkovića, ostvarivanju i razvijanju međusobnih odnosa Metkovića i drugih gradova, naroda i država, razvoju demokracije, mira u svijetu i općem napretku čovječanstva.
 • Nagrade Grada Metkovića – dodjeljuju se za iznimna postignuća značajna za Grad Metković, za njegov sveukupni napredak i promicanje njegova ugleda u zemlji i svijetu i to: pojedincima, trgovačkim društvima, ustanovama, udrugama i drugim pravnim osobama.
  • Nagrada za životno djelo – pojedincu u obliku povelje i novčane nagrade od 8.000,00 kuna
  • Nagrada «NARONA» u području kulture, znanosti, umjetnosti, obrazovanja i zaštite spomeničke baštine – pojedincu u obliku povelje i novčane nagrade od 4.000,00 kuna, a društvu, ustanovi, udruzi i drugoj pravnoj osobi u obliku povelje
  • Nagrada «Sv. ILIJA» u području komunalnih djelatnosti, graditeljstva, urbanizma, zdravstva, ekologije i turizma – pojedincu u obliku povelje i novčane nagrade od 4.000,00 kuna, a društvu, ustanovi, udruzi i drugoj pravnoj osobi u obliku povelje
  • Nagrada «LANCARICA» u području gospodarstva – pojedincu u obliku povelje i novčane nagrade od 4.000,00 kuna, a društvu, ustanovi, udruzi i drugoj pravnoj osobi u obliku povelje
  • Nagrada «ŽDRAL» u području športa – pojedincu u obliku povelje i novčane nagrade od 4.000,00 kuna, a društvu, ustanovi, udruzi i drugoj pravnoj osobi u obliku povelje.

Kandidate za dodjelu javnih priznanja Grada Metkovića mogu predlagati fizičke i pravne osobe i tijela Grada.

Prijedlozi za dodjelu javnih priznanja uz opsežno obrazloženje, životopis i odgovarajuću dokumentaciju dostavljaju se na slijedeću adresu: Grad Metković, Gradsko vijeće, Odbor za javna priznanja, Stjepana Radića 1, Metković.

Predsjednik Odbora: Robert Doko

OGLAS