Protekli vikend, točnije nedelja 20.09.2015. u organizaciji BK Brotnjo iz Čitluka održano je 3. kolo „SPARK Hercegovine“ MTB Lige.

Treće kolo „SPARK Hercegovina“ MTB Lige okupilo je preko 40 natjecatelja svih dobnih skupina, od čega je veći broj natjecatelja bio okupljen u kategorijama Početnici/Juniori. Utrka sa startom u 12:00h je održana na kružnoj stazi dužine 2,85km, koja se nalazi na lokalitetu “Brane i Čitluk Polja. Najjača kategorija Sport vozila je 5 krugova, Seniori 4 kruga, Juniori i Veterani 3 kruga, dok su žene vozile 2 kruga. Početnici su vozili 3 skraćena kruga na ne pretjerano zahtjevnoj stazi u dužini od 1,50 km.

U kategoriji Juniori i dalje najdominantniji vozač je Ivan Cvitković (BK Mostar). Ivan je tri kruga na stazi odvozio u vremenu 27:55 min., te se plasirao na prvo mjesto i doma odnio još jedno zlato. Patrik Bilić (BK Ljubuški) je sa zaostatkom nešto većim od dvije minute, točnije 29:35 min., zauzeo drugo mjesto. Treće mjesto sa vremenom 30:04 min. pripalo je Alen Liković (BK Metković).

U kategoriji Veterani koja je trenutno najneizvjesnija kategorija, pobjedu je odnio domaći vozač Danijel Bulić (BK Brotnjo), koji je sa odličnom vožnjom i vremenom 29:02min zauzeo prvo mjesto. Drugo mjesto sa 23 sekunde zaostatka zauzeo je Josip Kiridžija (BK Metković), dok je Vedran Vučina (BK Mostar) sa vremenom 30:12 zauzeo treće mjesto. Četvrto mjesto pripalo je Luka Volarević (BK Metković) sa vremenom 30:59min.

Četvrto kolo „SPARK Hercegovina” MTB Lige nas očekuje već u nedelju, točnije 27.09.2015. u Ljubuškom, nakon čega slijedi dvotjedna pauza.

bikemagazin.info