Pelješkim mostom u gotovo četiri mjeseca od otvaranja prošlo je milijun vozila, što je u prosjeku više od 250 tisuća mjesečno. Prema podacima Hrvatskih cesta, najviše vozila, oko 460 tisuća, mostom je prošlo u najprometnijem turističkom mjesecu – kolovozu.

Jučer u 12:52 Pelješkim mostom prošlo je milijunto vozilo. Tko je sretni putnik – nije poznato jer, kažu iz Hrvatskih cesta, nisu željeli zbog toga zaustavljati promet, piše HRT.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

“Želimo time pokazati da taj projekt, kad govorimo o prometnoj funkciji, zadovoljava, ispunjava one nekakve kriterije koji su bili prije navedeni u feasibility studiji, čak i više od toga”, ističe Josip Škorić, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta.

“Izgradili kvalitetan sustav zaštite od vjetra”

Dnevno u prosjeku mostom prođe gotovo osam i pol tisuća vozila, a baš u utorak zabilježen je okrugli broj.

Otkako je Pelješki most otvoren, na ovom dijelu Hrvatske zapuhalo je prvo jače jugo, no bez obzira na takvo vrijeme promet mostom teče bez ikakvih poteškoća.

“Zbog nekih meteoroloških prilika, prije svega vjetra, neće biti zatvaranja prema svim našim izračunima s obzirom na to da smo izgradili kvalitetan sustav zaštite od vjetra”, objašnjava Škorić.

OGLAS